Ajankohtaista

KUNTALAISALOITE LATUKONEESTA VIITASAARELLE

Viitasaaren Viestin hiihtojaoston jäsenet Enna Huuskonen, Sirkka Huuskonen, Matti Hokajärvi, Kari Huuskonen, Ilkka Lampinen, Teija Sorri-Lampinen, Johanna Holm, Jaana Sääksjärvi ja Mirjami Kahelin ovat tehneet kuntalaisaloitteen latukoneen hankkimisesta Viitasaarelle.

Viitasaaren Viestin hiihtojaoston näkökulmasta nykyisellä traktori ja latuhöylä yhdistelmällä ei saada riittävän laadukkaita latuja kilpailuihin toteutettua. Nykyisen latuhöylän paino ei riitä kovettamaan latupohjaa koko talven aikana. Uudet latuprofiilit ovat jyrkkäpiirteisiä ja ylämäkien ajaminen traktorilla on mahdotonta muulloin kuin kovalla pakkaskelillä. Myös jyrkkien mäkien ajaminen alaspäin on traktorilla vaarallista, etenkin jäisellä kelillä. Lisäksi traktorilla ajaessa nousee väkisinkin maata näkyviin traktorin renkaiden takia. Latukoneella latujen huoltoon käytetty aika vähenee noin 50 % traktoriin verrattuna, se on huomattavasti turvallisempaa ja ladut ovat laadukkaammat koska latupohja kovettuu.

Hiihto on voimakkaassa nousussa kuntoilumuotona. Hiihto on kestävyysliikuntaa, joka on hyväksi sydän- ja verenkiertoelimistölle. Se alentaa verenpainetta ja vähentää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin. Oikealla tekniikalla hiihtäminen kehittää jalkojen ja käsien suuria lihasryhmiä, keskivartaloa ja selkää. Hiihto ei rasita niveliä eikä siinä tule kovia iskuja, joten se sopii myös monille nivelvammoista kärsiville sekä iäkkäille henkilöille. Hiihto kehittää myös tasapainoa.

Viitasaaren Viestin hiihtojaoston näkökulmasta latukone voi olla myös käytetty.

Alla on linkki aloitteen julkiselle sivulle Kuntalaisaloite.fi-palvelussa.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/18643

VIESTIN JÄSENMAKSU 2021

Viestin jäsenmaksut voi maksaa tilille FI60 5520 0120 0138 83. Jäsenmaksu on aikuiselta 10 euroa ja alle 18-vuotiaalta 5 euroa. Viestikenttään: jäsenen nimi. Kannatusjäsenet ovat myös tervetulleita. Maksulla tuet paikallista urheilutoimintaa.

 

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

 

Kilpailuihin ilmoittautumiset hoitaa tulevalla kaudella Ilkka Lampinen. Ilmoittauduthan kilpailuihin hyvissä ajoin.

Sähköpostiosoite illilampinen@gmail.com

 

LISENSSIT

 

Muistathan hoitaa kuntoon lisenssit heti syksyn aikana! Lisenssi sisältää vakuutuksen, joka on voimassa harjoituksissa, leireillä ja kilpailuissa koko vuoden maksupäivästä.